I Have a dream!

In de afgelopen jaren heb ik al een aantal bedrijfjes gestart en mensen die me goed kennen weten dat ik continu ideeën en plannen heb voor nieuwe dingen. Ik word ook altijd helemaal warm als ik van mensen hoor dat ze starten met een nieuw bedrijf. Heerlijk vind ik die periode. Plannen bedenken en vooral dromen over wat je allemaal kunt bereiken. Er is zoveel te ontdekken en mee te maken. We kunnen zoveel groeien en mooie dingen creëren.

Nu zit Rupz inmiddels als bedrijf in de groei en dat geeft nieuwe spanningen. Ik spreek ook met mensen over Starten 2.0. Nog meer rekenen, nog meer onzekerheid en een nog grotere sprong in het diepe. Het zijn waarschijnlijk dezelfde spanningen die veel mensen ervaren bij het Starten 1.0. Toch ga ik sinds enkele weken weer terug naar mezelf en heb ik hervonden wat het ondernemersgevoel ook al weer is. En dat deel ik graag. Wellicht brengt een kijkje in mijn keuken, jou op nieuwe ideeën.

Ik vind het heerlijk om te dromen. Als kind en tiener liep ik hele dagen met m’n hoofd in mijn fantasiewereld. Inmiddels heb ik geleerd dat je door in het nu te zijn, je dromen ook werkelijkheid kunt laten worden. Maar die dromen heb ik nodig. Zodra ik een nieuw zakelijk idee heb ga ik daar over dromen. Toen ik over mijn eigen praktijk droomde, zag ik het gebouw, hoe de behandelkamers waren ingericht, hoe ik door de gang liep. Ik droom alles tot in de kleinste details. Ik zie mezelf mensen behandelen en zie nieuwe mensen de praktijk binnen komen. Belangrijk hierin is om ook te voelen hoe het voelt in je droompraktijk te zijn. De voldoening die je voelt als iemand tevreden naar buiten loopt of aan het eind van de dag als je alle lichten uitdoet. Deze droom is voor mij altijd de basis om te weten waar ik naartoe wil.

Een droom is eigenlijk de visualisatie van je passie. In principe hoef je deze dromen alleen nog op te schrijven en je ondernemersplan is klaar. Het opschrijven is wel heel belangrijk. Op het moment dat je het opschrijft worden de dromen helder. Je komt in het nu terecht, tijd om ze dus te realiseren. Ik kom zoveel mensen tegen die geen plan hebben en gewoon starten. Zo zonde want zonder plan heb je geen fundering. Met een plan plaats je het zaadje van waaruit je je verder kunt ontwikkelen totdat je een bloeiende praktijk hebt.

Ook al heb je al een praktijk en ga je een nieuwe fase in, schrijf het gewoon op. De kracht die van opschrijven uitgaat moet je niet onderschatten.

Om mijn droom kracht bij te zetten gebruik ik de meditatie van Andrew Johnson 'Visualize Success' (wel in Engels). Klik hier om te bestellen.

Natuurlijk ben je er nog niet met een droom en een plan. Je moet je eitje uit laten komen, je voeden met informatie en transformeren tot een mooie vlinder. Maar ik geloof dat als je doet waar je goed in bent en daar ook in gelooft, je altijd zal slagen.

Laat hieronder weten wat jouw dromen zijn?