Bestanden of afbeeldingen vervangen

Soms komt het voor dat je alleen een bestand of afbeelding wilt vervangen. Bijvoorbeeld omdat het bestand is gewijzigd of misschien gecomprimeerd (kleiner gemaakt). Om te voorkomen dat je het bestand ook op de webpagina zelf moet vervangen, kun je het beste via het bestandsbeheer werken. Op deze manier vervang je het oude bestand waardoor deze niet alleen direct verwijderd is, maar ook de verwijzing op de pagina blijft goed.

1. Ga via 'Dashboard' naar 'Bestanden'.

2. Klik op het bestand wat je wilt vervangen en kies voor 'Vervangen'.

3. Klik op 'Bladeren...' om het bestand op je computer te selecteren.

4. Klik op 'Uploaden' om het bestand te uploaden.

Het oude bestand is nu vervangen door het nieuwe. Op de website staat nu ook voortaan het nieuwe bestand. Zie je deze niet, dan ligt het waarschijnlijk aan de cache. Bekijk dit artikel voor meer informatie.


Onderwerpen

Gerelateerde artikelen

Een bestand of foto uploaden

De website heeft een eigen bestandsbeheer waarin al je foto's en bestanden van je website staan. Om een bestand of afbeelding erin te krijgen, dien je deze te uploaden vanaf je computer. Let erop dat je je bestanden niet te groot upload. Dit is…

LEES VERDER

Bestanden of afbeeldingen verwijderen

Als je heel veel bestanden in je bestandsbeheer hebt staan die je niet meer gebruikt, dan neemt je website onnodig veel opslagruimte in beslag en je maakt het voor jezelf misschien een beetje onoverzichtelijk. In dat geval kun je ervoor kiezen om…

LEES VERDER

Pagina verwijderen

Een pagina kun je heel eenvoudig op twee verschillende manieren verwijderen. Als je een blog hebt of artikelen, dan zijn de berichten waarschijnlijk ook pagina's. In dat geval verwijder je dus feitelijk een pagina.

LEES VERDER