Bij het bladeren van pagina's blijven de resultaten hetzelfde

Een bekend probleem bij pagina's met een paginering is dat de inhoud niet ververst wordt wanneer je op een ander pagina nummer klikt. Dus wanneer je op pagina 2 klikt, zie je dezelfde resultaten als pagina 1.

Dit komt vanwege de cache. De cache voor een website staat altijd aan om de website sneller te laten worden. Dit is vooral belangrijk voor de zoekresultaten. Bij de cache worden 'opgeslagen' pagina's getoond in plaats van opnieuw en vers opgehaald. Het nadeel is dat bij deze pagina's de opgeslagen pagina 1 wordt getoond en niet de gewenste 'verse' pagina 2.

De cache zetten we liever niet uit omdat het erg nadelig is voor de zoekresultaten. De oplossing is om alleen de cache voor deze pagina uit te zetten. En dat kun je helemaal zelf doen.

1. Ga naar de betreffende pagina toe.

2. Ga via 'Instellingen ' naar 'In cache plaatsen'.

3. Klik het bolletje aan achter 'Deze pagina niet in de cache opslaan'.

4. Klik op 'Wijzigingen opslaan' en publiceer de pagina.


Onderwerpen

Gerelateerde artikelen

Een bestand of foto uploaden

De website heeft een eigen bestandsbeheer waarin al je foto's en bestanden van je website staan. Om een bestand of afbeelding erin te krijgen, dien je deze te uploaden vanaf je computer. Let erop dat je je bestanden niet te groot upload. Dit is…

LEES VERDER

Pagina verwijderen

Een pagina kun je heel eenvoudig op twee verschillende manieren verwijderen. Als je een blog hebt of artikelen, dan zijn de berichten waarschijnlijk ook pagina's. In dat geval verwijder je dus feitelijk een pagina.

LEES VERDER

Bestanden of afbeeldingen vervangen

Als een bestand of afbeelding gewijzigd is of je wilt hem veranderen, dan kun je het beste het originele bestand vervangen. Op deze manier hoef je niet meer op de website de pagina('s) te bewerken waar het bestand opstond. Ook krijg je op deze manier…

LEES VERDER