Blog of artikel toevoegen

Wanneer je een blogbericht of een artikel toevoegt, dan maak je eigenlijk een pagina aan onder de pagina 'blog'. De onderstaande stappen kan enigszins anders zijn bij jouw website aangezien elke website en blog uniek is en speciaal voor jou is gebouwd en ingesteld.

Met index-pagina bedoel ik de eigenlijke blog of nieuwspagina waarbij je alle artikeltjes onder elkaar ziet staan. Op deze pagina hoef je in principe nooit iets te veranderen.

1. Klik op de pagina knop en kies voor 'Blog' (deze naam kan voor jou anders zijn).

2. De 'Composer' opent zich automatisch. Als dat niet zo is, dan kun je op de knop 'Instellingen' klikken.

3. De 'pagina naam' is de naam van je blog, deze komt ook op de index-pagina terug.

4. De 'Omschrijving' is de omschrijving die je ziet op de index-pagina. Deze komt op de artikelpagina zelf niet terug.

5. Als 'Uitsluiten van Nav' niet is aangeklikt, doe het alsnog. Hiermee zorg je ervoor dat de pagina niet in het menu te zien is. Zie je deze optie niet, dan kun je het via attributen ook vinden. 

6. Vul de 'Labels' in. Als je begint te typen zie je ook de labels die je al eerder hebt gebruikt. Druk na elk woord op 'enter/return' om een nieuw woord in te voeren.

7. Kies via 'Thumbnail' (dit kan bij jouw blog anders heten) de afbeelding voor de blog. Klik op 'Kies bestand' en je kunt vanuit het bestandsbeheer een foto kiezen. Staat je foto er niet bij, dan kun je deze ook uploaden. Zorg ervoor dat je foto niet al te groot is.

8. Klik op 'bewerkmodus' om de pagina te bewerken. Nu kun je de eigenlijke tekst van de blog toevoegen. Er staat al een standaard tekstje die je alleen maar hoeft te bewerken. Om het gemakkelijk voor je te maken.

9. Nadat je blogpagina klaar is kun je de pagina publiceren waarna hij ook online staat.


Onderwerpen

Gerelateerde artikelen

Pagina verbergen uit de navigatie

Soms wil je een pagina uit de navigatie verbergen. Bijvoorbeeld bij algemene voorwaarden, blog- of nieuwsartikelen. Of simpelweg omdat je de pagina (nog) niet zichtbaar wilt hebben. Je kunt heel eenvoudig met een checkbox je pagina verbergen.

LEES VERDER

Een bestand of foto uploaden

De website heeft een eigen bestandsbeheer waarin al je foto's en bestanden van je website staan. Om een bestand of afbeelding erin te krijgen, dien je deze te uploaden vanaf je computer. Let erop dat je je bestanden niet te groot upload. Dit is…

LEES VERDER