Hoe verander ik het wachtwoord van mijn e-mail

Het is verstandig om regelmatig het wachtwoord van je e-mailadres te veranderen. Zo houd je al je berichtjes het beste veilig.

Als je je wachtwoord kwijt bent van je e-mailadres, dan is het wachtwoord veranderen / opnieuw instellen de enige optie om weer bij je wachtwoord te kunnen. Wegens beveiligingsredenen weten wij je wachtwoord niet en kunnen we het ook niet achterhalen.

Je e-mailinstellingen kun je veranderen via het adminpanel. Log daarop in via server.rupz1.nl:2222 of via jedomeinnaam.nl:2222. Jedomeinnaam.nl uiteraard veranderen door je eigen websiteadres.

De loginnaam en het wachtwoord heb je ontvangen via een mailtje met als onderwerp 'Bewaren: gegevens voor jouwdomeinnaam.nl van Rupz'.

Ga onder 'E-mail Beheer' naar POP3 / IMAP e-mail accounts.

#

Je ziet hier tenminste twee e-mailadressen staan. De bovenste wordt waarschijnlijk niet gebruikt, hier komen soms systeemberichten op terecht. Klik achter jouw e-mailadres op aanpassen.

#

Vul een nieuw wachtwoord in en bevestig deze ook. Klik vervolgens op aanpassen om het wachtwoord op te slaan.

#

Let op dat je nu alle wachtwoorden op alle computers, tablets en telefoons moet aanpassen. De gebruikersnaam blijft gewoon je e-mailadres. Dit geldt voor de inkomende en uitgaande server! Als je dit niet doet, kan je geen e-mail ophalen en verzenden en loop je het risico geblokkeerd te worden.


Onderwerpen

Gerelateerde artikelen

E-mail box is vol - ik ontvang geen e-mail

Wanneer je opslag van de server vol is of je e-mailbox, dan kun je geen e-mail meer ontvangen. De verzender krijgt in dit geval een email dat je e-mail box vol is. 'Mailbox is full: retry timeout exceeded'. Je kunt vervolgens je e-mail opschonen of…

LEES VERDER

Ik kan geen e-mail versturen - wel ontvangen

Kun je geen e-mail versturen maar wel ontvangen? Dan is er iets mis met de instellingen van je e-mailprogramma. De instellingen van de server wijzigen niet, dus in principe moet het vanaf de keer dat wij hem hebben aangemaakt goed zijn. Echter kan…

LEES VERDER